Saturday, November 12, 2011

Kamavaht

Vaja läheb:
500g maitsestamata kohupiimapastat
4dl vahukoort
4 spl suhkrut
6spl kamajahu


Valmistamine: Vahusta rõõsk koor, lisa maitsestamata kohupiimapasta ja kamajahu. Tõsta vaht magustoidukaussidesse, võib serveerida moosi, marjade vms-ga.

Eesti moodi Kass Artur



Vaja läheb:
300 g iiriseid 
150 g võid
75 -100 g kamapalle


Valmistamine: Sulata potis tasasel tulel või. Pidevalt segades sulata sisse iirised. Lisa kamapallid, sega. Lase natuke jahtuda, sega veelkord läbi. Mätsi vorstikeseks küpsetuspaberisse või jaota parajateks ampsudeks muffinivormidesse.Lase külmkapis paar tundi seista.

Kohvijäätis

Vaja läheb:
6 dl rõõska koort (35%) 
1 purk kondenspiima 

4 pakki Nescafe 2in1 

150 g tumedat šokolaadi

Valmistamine: Vahusta vahukoor. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusti seguneb. Sega sisse Nescafe kohvipulber ning peeneks hakitud šokolaad. Sega kuni kohvipulber seguneb. Kalla segu kaussi ning pane sügavkülmikusse 5-6 tunniks.

Kirju koer




Vaja läheb:
350-400g küpsiseid
250g värvilist marmelaadi, kuubikutena
3 spl kakaopulbrit
150g võid
200g kondenspiima


Valmistamine: Pudista küpsised käte vahel tükkideks. Sega kausis küpsised, marmelaadikuubikud ja kakaopulber. Sulata kastrulis või. Lisa kondenspiim ja sega läbi. Vala segu küpsisesegule ja sega ühtlaseks. Mätsi segu küpsetuspaberil vorstikujuliseks ja keera paberisse. Lase seista külmikus vähemalt kaks tundi kuni üleöö. Lõika viiludeks.

Kõrvitsa-hakklihavorm

Vaja läheb: 
700–800 g puhastatud kõrvitsat
400 g hakkliha
1 sibul
1 punane paprika
1 suurem tomat või peotäis kirsstomateid
100 g riivitud juustu
2 muna
1 kl piima
soola, värskelt jahvatatud musta pipart, soovi korral ingverit.
Valmistamine: Prae hakitud sibul, ribastatud paprika, tükeldatud tomat ja hakkliha kergelt läbi, maitsesta. Lõika kõrvits 1,5–2 cm paksusteks viiludeks, hõõru kõrvitsaviilud kokku ingveriga. Kata vormi põhi kõrvitsaviiludega. Tõsta kolmandik praetud hakklihasegust kõrvitsaviiludele ja jätka vormi täitmist (pealmiseks kihiks jäägu kõrvits). Kalla üle muna-piimaseguga, riputa peale riivjuustu. Küpseta vormirooga 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase tõmmata 15-30 minutit.


Head isu!