Blog on loodud põhiliselt isiklikuks mäluks aga kui keegi juhtub leidma siit mõne hea idee, siis on see jagatud rõõm. Üritan siia koguda retsepte, mille järgi olen suutnud miskit head suupärast valmistada.... Ehk taaskasutatavad:)
Thursday, February 18, 2010
Prantsuse šokolaaditort
Põhi:
150g võid
200g piimašokolaadi
1sl lahustuvat kohvi
3 muna
2dl suhkrut
100g purustatud metsa/maapähkleid
1sl vanillisuhkrut
2 spl jahu
Glasuur:
1dl vahukoort
100g piimašokolaadi
Tee nii:
1. Sulata või kastrulis ja lisa tükeldatud šokolaad pidevalt segades kuni šokolaad on ära sulanud
2. Segada hulka lahustuva kohvi pulber
3. Vahusta munad suhkruga ja lisa šokolaadi-võisegu, purustatud pähklid, vanillisuhkur ja jahu
4. Segada ja valada vormi
5. Küpseta 200˚C juures 20-25 minutit
Glasuuri 1 variant:
1. Kuumuta koor
2. Lisa tükeldatud šokolaad kuni tekib ühtlane segu
3. Jäta veidikeseks jahtuma
4. Vala glasuur koogile
Glasuuri 2 variant:
Sulatada 100g šokolaad vedelaks ning valada koogile.
Värvi andmiseks võib peale panna kaunistusi.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment