Tuesday, August 3, 2010

Ahvileib



Vaja läheb:
2,5 dl piima (võib ka veega pooleks olla, soodustab kerkimist- olen targematelt kuulnud)
25g presspärmi (kui kasutada kuivpärmi siis vaadata pakilt, millisele pärmikogusele see vastab)
1 muna
veidi soola
1dl suhkrut
7dl jahu
75g võid

Tee nii:
1. Hõõru pärm vähese sooja piimaga vedelaks. (Kui kasutad kuivpärmi, pane see vähese jahu hulka ja seejärel lisa veidi leiget piima)
2. Lisa suhkur, toasoe muna, sool, ülejäänud piim ja pool jahust ning sega mõned minutid.
3. Sega hulka ülejäänud jahu. Kõige lõpuks pane hulka pehme või ja sõtku kuni tainas on sile ja ühtlane ning lööb kausi küljest lahti, vajadusel lisa jahu.
4. Riputa peale väheke jahu, kata  rätikuga ja tõsta sooja kohta, umbes tunnikeseks kerkima.



Edasi: 
1. Vala taldrikule veidi oliiviõli
2. Sega omavahel kaneel, valge suhkur ja fariinisuhkur
3. Näpista taignast tükikesi, vooli käte vahel ümaraks (mida väiksemad pallid, seda maitsvam)
4. Veereta õlis, seejärel suhkru-kaneelisegus ning viska vormi. Nii kogu taignaga.


Süüakse nii, et näpistatakse pallikesi leiva küljest. 

No comments: