Friday, February 12, 2010

Porgandikeeks toorjuustukreemiga


Keeks:
350 g porgandit (3 suurt porgandit)
3 muna
2 dl suhkrut
1,5 dl päevalilleõli (10 spl)
3,5 dl nisujahu
2 tl kaneeli
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kardemoni

Kate:
50 g võid
200 g toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
40 g purustatud pähkleid

Keeks
1. Porgandid koorida peene riiviga, lisada õli ja segada.
2. Munad ja suhkur vahustada kohevaks vahuks ning madalate pöörete juures lisada õliga segatud porgand.
3. Kuivained omavahel läbi segada ja lusikaga segades lisada see muna-porgandi vahule.
4. Taigen valada lahtikäivasse vormi ja küpsetada 175˚C juures 1 tund.

Kreem
1. Sulata või ja lase sellel jahtuda.
2. Sega jahtunud sulatatud või toasooja toorjuustu, tuhksuhkru ja vaniljesuhkruga.
3. Määri kreem jahtunud keeksile ja puista peale pähklipuru.

No comments: