Thursday, February 18, 2010

Prantsuse šokolaaditort


Põhi:
150g võid
200g piimašokolaadi
1sl lahustuvat kohvi
3 muna
2dl suhkrut
100g purustatud metsa/maapähkleid
1sl vanillisuhkrut
2 spl jahu

Glasuur:
1dl vahukoort
100g piimašokolaadi

Tee nii:
1. Sulata või kastrulis ja lisa tükeldatud šokolaad pidevalt segades kuni šokolaad on ära sulanud
2. Segada hulka lahustuva kohvi pulber
3. Vahusta munad suhkruga ja lisa šokolaadi-võisegu, purustatud pähklid, vanillisuhkur ja jahu
4. Segada ja valada vormi
5. Küpseta 200˚C juures 20-25 minutit

Glasuuri 1 variant:
1. Kuumuta koor
2. Lisa tükeldatud šokolaad kuni tekib ühtlane segu
3. Jäta veidikeseks jahtuma
4. Vala glasuur koogile

Glasuuri 2 variant:
Sulatada 100g šokolaad vedelaks ning valada koogile.

Värvi andmiseks võib peale panna kaunistusi.

No comments: